Stekkers en stopcontacten in Verenigd Koninkrijk 🇬🇧

230
voltage
50
netfrequentie
Stekker Type G
Type G

Ja, je hebt een reisstekker nodig in Verenigd Koninkrijk

Universele Wereldstekker met 4 USB Poorten
€ 29,99

Universele Wereldstekker met 4 USB Poorten

Wij raden dit product aan om mee te nemen met je reis naar Verenigd Koninkrijk.

Direct bestellen
2x reisstekker type G
€ 11,99

2x reisstekker type G

Wij raden dit product aan om mee te nemen met je reis naar Verenigd Koninkrijk.

Direct bestellen

Welke stekkers en stopcontacten in Verenigd Koninkrijk?

De stopcontacten en stekkers die ze gebruiken in Verenigd Koninkrijk zijn niet compatibel met de Nederlandse stekkers. Wil je dus gebruik maken van je eigen apparatuur dan heb je een reisstekker nodig die past in de stopcontacten van Verenigd Koninkrijk. Wij raden een universele wereldstekker aan zodat je een handige gadget hebt die je ook voor een volgende reis kunt gebruiken.

Welke netspanning en frequentie in Verenigd Koninkrijk?

In Verenigd Koninkrijk heb je mogelijk een reisstekker of een omvormer nodig om je elektrische apparaten te gebruiken. De netspanning in Verenigd Koninkrijk is 230V/50Hz, in Nederland is dat 230V/50Hz. De meeste huidige stroomadapters kunnen zonder probleem worden aangesloten op zowel 230V als 110V. Check voor de zekerheid het type plaatje van de adapter. Is dit niet het geval, koop dan een transformator bij een bouwmarkt.

Heb ik een reisstekker nodig in Verenigd Koninkrijk?

Ja, je hebt een reisstekker (of wereldstekker) nodig om je Nederlandse apparaten te kunnen gebruiken in Verenigd Koninkrijk. De stopcontacten in Verenigd Koninkrijk zijn namelijk anders dan de Nederlandse.

Heb ik een spanningsomvormer nodig in Verenigd Koninkrijk?

Controleer of je apparaten op variabele voltages 230V werken. Is dit niet het geval, dan heb je mogelijk een spanningsomvormer nodig.